Kezelési tanácsok, melyeket érdemes elolvasni, megfogadni, hiszen mi is azt szeretnénk hogy maximálisan elégedett legyél, de ehhez szükséges hogy betartsd a kezelési instrukciókat.

A tetoválás kezelése

 

A tetoválásodat az elkészülését követően stúdiónkban lefóliázzuk, melyet aznap 1,5-2 óra múlva távolíts el.  Tiszta kézzel (óvatosan) mosd le az  esetleges vért, krémet. Puha papírtörlő segítségével itasd fel róla a vizet majd vékonyan kend be Bepanthen / Neogranormon kenőccsel. Nagyobb, tömörebb tetoválás esetén alváshoz még ajánlott a fólia. Második naptól már csak tisztán kell tartani és vékonyan kell kenni, napi 2-4 alkalommal. 3-4 napig Bepantent / Neogranormont használj, utána a kókusz vagy baba olajat, natúr testápolót (Nivea, Baba) javasoljuk.  A tetoválást óvni kell a szennyeződésektől, napfénytől.  Mosni szabad, de áztatni, vakargatni, tépkedni TILOS! A szolárium és az intenzív napfény fakítja a tetoválás színét!

 

A piercingek kezelése

 

Javasolt fertőtlenítők:  Octenisept, betadine,  70%-os alkohol .

 

Fül, orr, bridge, septum, köldök: a fentebb említett valamelyik fertőtlenítővel fültisztító pálcika segítségével napona legalább 2x tisztítsd meg az ékszer mindkét oldalát.

Ajak környéke, Cheek: Az előbbiekhez hasonlóan tisztítsuk a külső felületet, belül pedig szájöblögető (Corsodyl, Listerin) napi többszöri használata javasolt, főleg étkezés (és dohányzás) után.

Nyelv: Napi 2-3  öblögetés  (Corsodil, Listerin, stb.). Kerüld  pár napig a tejtermékek, illetve a csípős-, nagyon fűszeres ételeket. A dohányzás sem javasolt (ha mégis, közvetlenül utána érdemes öblögetni!). Előfordul hogy a nyelv feldagad, 1-3 nap és helyes kezelés mellett ez elmúlik, amennyiben nem, az ékszert el kell távolítani.. Gyógyulási ideje 1-3 hét.

 

A friss piercinget ne áztasd  (pl.strand, kádban fürdés), bizonyos ékszereknél néhány napig a sportolás is hanyagolandó. Vigyázz, hogy ne akadjon bele ruhába, stb.

A gyógyulási idő személyenként, illetve a piercing helyétől függően változhat.

 

Piszkos kézzel soha ne nyúlj hozzá! 

Lézeres eltávolítás kezelése

 

A lézeres eltávolítás égési sérülést okoz, ezért fokozottan figyeljünk  a kezelésre, ellenkező esetben, a bőr heges marad!

 

A lézerezést követően a bőrt lefertőtlenítjük, leragasztjuk a kezelt felületet, ezt a kötést 4-5 óránként cseréld le és kend be Dermazin vagy  más égési sérülésre ajánlott krémmel. 3-4 nap múlva már nem kell a kötés, viszont kenegetni továbbra is szükséges. A bőr felhólyagosodhat, ezeket ne kapard el ne szúrd ki. Ha van lehetőségünk érdemes pár óránként, (kötés cserénél) 5-6 percre jegelni, de a jég, hideg víz, ne érjen közvetettűl a bőrhöz, használjunk hidegvizes palackot, vagy celofánnal körbe tekert jeget. Vízzel áztatni az első 2 hétben tilos. A teljes gyógyulási idő 1-1,5 hónap.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now